Menu
Over De Tong - Nicolaas Klei
Titel:
Over De Tong
Auteur:
Nicolaas Klei
ISBN:
9789041350459
Pagina's:
271
Recentie:
Een fles wijn moet na vervoer evenveel weken rust houden als hij oud is. Waarom? Hoe komt het dat een Franse wijn uit 1825 na een lange vliegreis dan toch onmiddellijk verrukkelijk was? Waarom worden wijnen gefilterd? Waarom wordt wijn mooier oud in grote flessen dan in kleine? En maakt het uit of wijn op de 'juiste' temperatuur wordt geserveerd?Veel feiten omtrent wijn blijken bij nadere beschouwing op niets gebaseerd. Snobisme. Aanstellerij. Zo wordt wijn vaak gekocht op 'appellation contrólée', 'mis en bouteille au chateau', 'grand cru' - terwijl de belangrijkste mededeling op het etiket de naam van de wijnboer is. In Over de tong filtert de oprechte wijndilettant Nicolaas Klei vaardig het droesem uit de overvolle zakken van de wijnkenners. Wie de moed heeft deze verhalen over zijn tong te laten gaan, zal straks met meer kennis en vooral met meer plezier van wijn genieten. 'Want ook de simpele waarheid moet gezegd worden, al komt die niet iedereen goed uit. Als het over wijn gaat vervult niemand die taak beter dan Nicolaas Klei' aldus Johannes van Dam.'Een onhollandse combinatie van charme en geleerdheid.' NRC Handelsblad'Achter de vermomming van oprecht wijndilettantisme schuilt een kenner en bovenal een liefhebber.' HP/De TijdNicolaas Klei (1961) is auteur van de wijnboeken Onder de kurk (i.s.m. Kees Sterrenburg) en Achter het etiket. Hij publiceert o.a. in Proefschrift en Algemeen Dagblad.
Beoordeling:
4 ster(ren) gebaseerd op 1 beoordeling(en)