Menu
Wijn In Een Notendop - Mario Molegraaf
Titel:
Wijn In Een Notendop
Auteur:
Mario Molegraaf
ISBN:
9789035130814
Pagina's:
114
Recentie:
(bijna) Alles wat je altijd wilde weten
Hoe komt het dat wijz nooit naar druif smaakt en zo vaak naar eik? Waarom zijn er zulke enorme prijsverschillen in wijn? Welke wijn dronk men in de Oudheid en welk wijnland zal morgen in de mode zijn? Waarom ligt Bourgogne op een andere wijnplaneet dan bordeaux?
Wijn in een notendop is een boek waarvan je z krijgt in wijn, zin om te proeven vooral. Over alledaagse flessen en eens-in-jeleven-flessen, over een fles van $ 90.000 en een fles van ? 1,99. Wijn als mysterie, als ritueel en als product. Een spoedcursus druivenrassen, een overzicht van wijngebieden, vaktermen verklaard, wijn in de bijbel en wijn in de koran, en antwoord op de vraag welke wijn bij welke spijs past. De chemie van de wijn en de historie, waarin Nederland een verrassend groot aandeel blijkt te hebben. Wijn, voor 85 procent water, voor 12 procent alcohol, en dan nog 3 procent die alles beslist. Het wonder van de wijn, dat ondanks ontnuchterende onthullingen een wonder blijft.
Mario Molegraaf (1960) is een wijnkenner. Hij maakte naam als vertaler van Plato, kavafis en de vier evangeli als schrijver van Het wekkertje vart 23:34 en andere boeken, en ook als samensteller van de Spiegel van de Nederlandse dichtkunst.
Hoe komt het dat wijz nooit naar druif smaakt en zo vaak naar eik? Waarom zijn er zulke enorme prijsverschillen in wijn? Welke wijn dronk men in de Oudheid en welk wijnland zal morgen in de mode zijn? Waarom ligt Bourgogne op een andere wijnplaneet dan bordeaux?
Wijn in een notendop is een boek waarvan je z krijgt in wijn, zin om te proeven vooral. Over alledaagse flessen en eens-in-jeleven-flessen, over een fles van $ 90.000 en een fles van ? 1,99. Wijn als mysterie, als ritueel en als product. Een spoedcursus druivenrassen, een overzicht van wijngebieden, vaktermen verklaard, wijn in de bijbel en wijn in de koran, en antwoord op de vraag welke wijn bij welke spijs past. De chemie van de wijn en de historie, waarin Nederland een verrassend groot aandeel blijkt te hebben. Wijn, voor 85 procent water, voor 12 procent alcohol, en dan nog 3 procent die alles beslist. Het wonder van de wijn, dat ondanks ontnuchterende onthullingen een wonder blijft.
Mario Molegraaf (1960) is een wijnkenner. Hij maakte naam als vertaler van Plato, kavafis en de vier evangeli als schrijver van Het wekkertje vart 23:34 en andere boeken, en ook als samensteller van de Spiegel van de Nederlandse dichtkunst.
Beoordeling:
4 ster(ren) gebaseerd op 1 beoordeling(en)